Glutenfri meltyper - havremel

Hjemmelavet havremel

I mange af de opskrifter, som du kan finde her på min side, bruger jeg glutenfri havremel. Det er ikke alle butikker der fører det som en standardvare, og hvis de gør, så kan det være dyrere end at lave det selv. 

Heldigvis er det super simpelt at lave det selv. Jeg laver typisk en stor portion og opbevarer det i en opbevaringsboks fra IKEA. Det gør det både nemt at opbevare, men holder det melen lukket tæt inde.

For at kunne lave dit eget havremel, skal du bruge en minihakker, blender eller foodprocessor. Jeg har læst, at andre har haft succes med en kaffekværn – det har jeg dog ikke personlig erfaring med. 

Når jeg laver min havremel, gør jeg det i min minihakker. Den synes jeg giver det bedste resultat, så jeg får det helt fint. I en blender bliver det typisk mere groft i det. Det er i hvert fald sværere at blende det helt “ud”. 

Fremgangsmåde

  • Hæld glutenfri havregryn i en minihakker/blender
  • Start minihakkeren/blenderen og fortsæt til havregrynene er blev til helt fin havremel
  • Du kan med fordel pause undervejs og røre op i havregrynene med en ske, så du sikrer at det hele kommer med
Opbevar herefter havremelen i en lufttæt beholder.

Opskrifter med havremel

Glutenfri bananmuffins

Glutenfri bananmuffins med chokolade

Jeg bager ret ofte med bananer. Både banankage, bananbrød og bananmuffins. Når jeg laver bananmuffins, er det ofte, når jeg har lyst til kage en sen aften 😅 Hvis jeg har mørk chokolade “på lager”, er det kun en bonus, for de er bare bedst med hakket chokolade.

Læs mere »
Glutenfri müslibar, granolabar, nøddebar

Glutenfri müslibarer

Da jeg tilbage i 2015 skulle lave en ret drastisk kostændring (følte jeg i hvert fald selv), var det især snacks, som gjorde det svært for mig. Jeg er en snacker. Der er ingen grund til at benægte det 😂

Læs mere »
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om bloggen

Jeg er en bageglad kvinde på 30 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.