Jeg bager ret ofte med bananer. Både banankage, bananbrød og bananmuffins. Når jeg laver bananmuffins, er det ofte, når jeg har lyst til kage en sen aften 😅 Hvis jeg har mørk chokolade “på lager”, er det kun en bonus, for de er bare bedst med hakket chokolade.
Den her opskrift er super nem, og de er hurtigt klar. Hvis du ikke har rismel og havremel, kan du bruge 200 gram rød finax i stedet.
Glutenfri bananmuffins med chokolade
- Forberedelsestid10 min
- Bagetid20 min
- Total tid30 min
Ingredienser
- 90 gram rismel
- 90 gram havremel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 150 gram sukker
- 3 modne bananer
- 1 æg
- 8 spsk olie (120 ml)
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 100 gram hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader og gør en bradepande/muffinpande klar med 12 muffinforme.
Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Bland sukker, moste bananer, æg, olie og vanilje i en anden skål.
Tilføj de tørre ingredienser og bland dem sammen med en røremaskine.
Rør den hakkede chokolade i blandingen.
Fyld muffinformene op 2/3 dele og bag dem i 18-20 ved 190 grader. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.