En god snasket brownie og en klat vaniljeis kan hele mange knuste hjerter. Eller i hvert fald stille lækkersulten… Og så er det tilmed rigtig nemt at lave.
Denne opskrift bliver lavet i en 23×23 form. Du kan godt slippe afsted med det i en lidt mindre form. Men så bliver den naturligvis lidt højere.
En brownie skal være snasket! Så når du bager den, skal du holde øje med kagen på toppen (og altså ikke stikke noget i for at tjekke dejen). Når toppen begynder at flage, så er kagen færdig.
Glutenfri brownie
- Forberedelsestid15 min
- Bagetid35 min
- Total tid50 min
Ingredienser
- 175 g smør
- 200 gram chokolade
- 300 g sukker
- 130 gram rød finax (eller anden glutenfri mel)
- 3 æg
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170 grader (alm. ovn).
Smelt smør og chokolade over et vandbad.
Mens du venter, kan du smøre din form og evt. lægge bagepapir i bunden af formen.
Rør chokoladeblandingen og sukker sammen.
Tilføj mel og rør godt sammen.
Tilføj æggene et af gangen og rør godt rund til dejen er ensartet.
Hæld dejen i din form og bag i 30-40 ved 170 grader.
Når kagen begynder at flage på toppen, er den færdig.
Lad kagen køle af, inden den serveres. Den kan med fordel serveres mens den stadig er lun sammen med vaniljeis.