Glutenfri müslibar, granolabar, nøddebar

Glutenfri müslibarer

Da jeg tilbage i 2015 skulle lave en ret drastisk kostændring (følte jeg i hvert fald selv), var det især snacks, som gjorde det svært for mig. Jeg er en snacker. Der er ingen grund til at benægte det 😂 

Jeg er typen, der altid har mad med, når jeg skal være væk fra mit hus i mere end 30 minutter – for hvad nu hvis? Og før i tiden, hvis jeg løb tør for mad (eller ikke havde fået noget med i farten), jamen så kunne jeg hurtig smutte ind i en butik og købe noget frugt eller en anden snack (som ofte indeholdte gluten). 

Det er ikke fordi, at jeg spiser mere end den almindelige. Tværtimod. Men jeg spiser ofte igennem hele dagen – det er bare sådan min krop klarer sig bedst. 

Med min nye kost, var det helt enormt svært, bare lige at smutte i en butik. Det var så hårdt for mig. Det er måske svært for nogen at forstå, men de begrænsninger jeg pludselig blev mødt med, gjorde det hårdt for mig at håndtere madindkøb, madlavning osv. Og det blev så trættende, at hvis jeg ville have noget andet end frugt og nødder, så skulle jeg i køkkenet. 

Glutenfri müslibar, granolabar, nøddebar

I dag er det heldigvis meget nemmere, at gå ind i det lokale supermarked, og finde det man skal bruge glutenfrit. Så har jeg lyst til en müslibar, kan det godt lade sig gøre, uden en tur i køkkenet. 

MEN! Priserne er så også derefter 😅 Heldigvis er det faktisk ret nemt at lave mange snacks selv, og i dag er mit hoved bedre til at se muligheder i stedet for begrænsninger! 😄

Müslibar, granolabar eller nøddebar – kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder det, så får du her en opskrift på glutenfri barer med nødder, bær og chokolade.

I min version er den lavet med honning, men hvis du gerne vil have dem vegansk, kan du bruge f.eks. ahornsirup i stedet. 

Jeg har også brugt sukker. Men jeg er sikker på, at de bliver ligeså gode uden! Giv det et forsøg. Hvis du derimod vil have dem mere søde, så kan du også tilføje lidt mere sukker. 

Min nøddeblanding er lavet med: Mandler, tørret tranebær, valnøddekerner, hasselnøddekerner, kokosflager, solsikkefrø og græskarkerner. Men du kan bruge lige, hvad du har lyst til. 

Glutenfri müslibar, granolabar, nøddebar

Glutenfri müslibarer

  • Forberedelsestid10 min
  • Bagetid30 min
  • Total tid40 min
  • Portioner20

    Ingredienser

    • 150 gram glutenfri havregryn
    • 50 gram havremel
    • 50 gram sukker
    • 1/2 tsk salt
    • 200-250 gram hakkede nødder og tørrede frugter
    • 100 gram mørk chokolade (kan udelades)
    • 1 tsk vaniljeekstrakt
    • 1 spsk vand
    • 6 spsk solsikkeolie
    • 100 gram honning

    Fremgangsmåde

    1

    Tænd ovnen på 175 grader

    2

    Hak nødder, tørret frugt og chokolade groft (til din egen smag)

    3

    Bland alle de tørre ingredienser (også nødder, frugt og chokolade) sammen i en skål.

    4

    I en anden skål røres vaniljeekstrakt, vand, olie og honning sammen. 

    5

    Rør de tørre og våde ingredienser sammen i en skål. Sørg for at røre det godt igennem, så alle de tørre ingredienser er godt fugtet. 

    6

    Klargør et fad med smør (du kan også bruge bagepapir). Hæld müsliblandingen i og tryk det godt ud, så det har samme tykkelse i hele fadet. 

    Jeg bruger et glasfad der er 20×30 cm.

    7

    Bag ved 175 grader i 30 minutter ( til de er gyldenbrune)

    8

    Lad dem køle i fadet indtil de har sat sig. Det er nemmest at skære dem, mens de stadig er lune, men hvis du gør det for tidligt, vil de falde fra hinanden. 

    Når massen har sat sig, kan du løfte barerne op med en palet og sætte dem på en afkølingsrist.

    Müslibarerne kan fryses ned. Bare husk at pakke dem enkeltvis (i f.eks. bagepapir), så de er nemme at få op igen. Tag f.eks. en müslibar ud af fryseren, når du tager på arbejde om morgenen. Så er den klar til din formiddagssnack.

    Send på e-mail eller print/gem som PDF

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Om bloggen

    Jeg er en bageglad kvinde på 33 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

    Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.