Glutenfri cookies er en sikker vinder til weekenden!
Det her er en opskrift, jeg har bagt et utal af gange de sidste 10 år! Og det var også den første opskrift, jeg vovede mig ud i at lave om til en glutenfri version.
Den originale opskrift, som jeg fandt i et dameblad for mange mange år siden, har jeg stadig hængende på køleskabet den dag i dag. Papiret er noget slidt og plettet – men den holder stadig. Selvom jeg egentlig kan opskriften i hovedet, så bliver den hevet frem hver gang.
Victor HADER, når jeg går i gang med at bage glutenfri cookies! Han ved nemlig, at der inden for en halv time står et fad med fristelser, som er umulig at modstå. Her på adressen er holdbarheden på disse cookies meget kort!
Denne opskrift på glutenfri cookies kan laves både med glutenfri mel (f.eks. rød finax) og med havremel blandet med rismel.
På billederne er det cookies lavet med havremel, rismel, chokolade og hasselnødder.
Denne opskrift kan give op til 27 cookies. Men hvis man er glad for store cookies, kan man nøjes med at dele dejen ud i 12.
Amerikanske cookies uden gluten
- Forberedelsestid5 min
- Arbejdstid10 min
- Total tid15 min
- Klar på30 min
- PortionsstørrelseOp til 27 stk.
Ingredienser
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 100 gram brun farin
- 1 æg
- 170 gram rød Finax (kan erstattes med 85 gram havremel og 85 gram rismel)
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. natron
- 100 gram mørk chokolade, nødder eller hvad du foretrækker i dine cookies
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190 grader (alm. ovn).
Mix først smør og sukker sammen så det bliver lyst. Dette gøres bedst med en håndmixer.
Mix æg og brun farin i blandingen.
Bland mel, salt, vaniljesukker og natron i en anden skål. Hæld det i skålen med resten. Rør sammen med en grydeske.
Til at starte med vil det virke som om, at dejen bliver for tør. Men bare bliv ved med at blande sammen. Efter lidt tid vil det samle sig til en ordentlig cookiedej.
Hak chokolade/nødder og rør det i blandingen med en grydeske.
Forbered en bageplade med bagepapir. Brug to skeer til at lægge dejen i små klumper på bagepapiret. Størrelsen på klumperne afhænger af hvor mange cookies du vil lave.
Dejen flyder meget ud, og pas derfor på med at lægge dem for tæt. Jeg plejer at lægge 9 på en plade (maks. 6 ved store cookies!), da de ellers flyder sammen.
Sæt dem midt i ovnen i 8-10 minutter i en forvarmet ovn (190 grader).
Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile kort på bagepladen. Efter et par minutter kan de flyttes til en afkølingsrist.
Vær opmærksom på at disse cookies er bløde når de kommer ud af ovnen. Derfor skal de hvile i minimum 15 minutter, når de er kommet ud, før de kan nydes.
Send på e-mail eller print/gem som PDF
🍪 Glutenfri cookies - Nem opskrift uden hvedemel 🍪
En lækker opskrift på glutenfri cookies 🍪 En hurtig og nem opskrift 💪 Få glutenfri cookies på under en halv time 🕐
Type: Kage
Keywords: Cookies, glutenfri
Recipe Yield: 27 stk.
Preparation Time: PT5M
Cooking Time: PT10M
Total Time: PT15M
Recipe Ingredients:
- 100 gram sukker 100 gram smør 100 gram brun farin 1 æg 170 gram rød Finax (kan erstattes med 85 gram havremel og 85 gram rismel) 1/2 tsk. salt 1/2 tsk. vaniljesukker 1/2 tsk. natron 100 gram mørk chokolade eller nødder