Glutenfri cookies

Glutenfri cookies

Glutenfri cookies er en sikker vinder til weekenden! 

Det her er en opskrift, jeg har bagt et utal af gange de sidste 10 år! Og det var også den første opskrift, jeg vovede mig ud i at lave om til en glutenfri version. 

Den originale opskrift, som jeg fandt i et dameblad for mange mange år siden, har jeg stadig hængende på køleskabet den dag i dag. Papiret er noget slidt og plettet – men den holder stadig. Selvom jeg egentlig kan opskriften i hovedet, så bliver den hevet frem hver gang.

Victor HADER, når jeg går i gang med at bage glutenfri cookies! Han ved nemlig, at der inden for en halv time står et fad med fristelser, som er umulig at modstå. Her på adressen er holdbarheden på disse cookies meget kort!

Denne opskrift på glutenfri cookies kan laves både med glutenfri mel (f.eks. rød finax) og med havremel blandet med rismel. 

På billederne er det cookies lavet med havremel, rismel, chokolade og hasselnødder.

Denne opskrift kan give op til 27 cookies. Men hvis man er glad for store cookies, kan man nøjes med at dele dejen ud i 12. 

Amerikanske cookies uden gluten

  • Forberedelsestid5 min
  • Bagetid10 min
  • Total tid15 min
  • Klar på30 min
  • PortionsstørrelseOp til 27 stk.

    Ingredienser

    • 100 gram sukker
    • 100 gram smør
    • 100 gram brun farin
    • 1 æg
    • 170 gram rød Finax (kan erstattes med 85 gram havremel og 85 gram rismel)
    • 1/2 tsk. salt
    • 1/2 tsk. vaniljesukker
    • 1/2 tsk. natron
    • 100 gram mørk chokolade, nødder eller hvad du foretrækker i dine cookies

    Fremgangsmåde

    1

    Forvarm ovnen til 190 grader (alm. ovn).

    2

    Mix først smør og sukker sammen så det bliver lyst. Dette gøres bedst med en håndmixer.

    3

    Mix æg og brun farin i blandingen.

    4

    Bland mel, salt, vaniljesukker og natron i en anden skål. Hæld det i skålen med resten. Rør sammen med en grydeske.

    Til at starte med vil det virke som om, at dejen bliver for tør. Men bare bliv ved med at blande sammen. Efter lidt tid vil det samle sig til en ordentlig cookiedej.

    5

    Hak chokolade/nødder og rør det i blandingen med en grydeske.

    6

    Forbered en bageplade med bagepapir. Brug to skeer til at lægge dejen i små klumper på bagepapiret. Størrelsen på klumperne afhænger af hvor mange cookies du vil lave.

    Dejen flyder meget ud, og pas derfor på med at lægge dem for tæt. Jeg plejer at lægge 9 på en plade (maks. 6 ved store cookies!), da de ellers flyder sammen.

    7

    Sæt dem midt i ovnen i 8-10 minutter i en forvarmet ovn (190 grader). 

    8

    Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile kort på bagepladen. Efter et par minutter kan de flyttes til en afkølingsrist. 

    Vær opmærksom på at disse cookies er bløde når de kommer ud af ovnen. Derfor skal de hvile i minimum 15 minutter, når de er kommet ud, før de kan nydes. 

    Send på e-mail eller print/gem som PDF

    Del på facebook
    Del på google
    Del på twitter
    Del på linkedin

    4 kommentarer til “Glutenfri cookies”

    1. Mona Kjeldsen

      Jeg fatter det ikke. Jeg har bagt disse cookies mange gange med alm. mel Og de ser ud som på dit billed. Nu har jeg så bagt dem 3 gange med rød finax og de bliver så tynde at de er lidt hullede. Der er noget galt men hvad???
      Mvh. Mona

      1. Hej Mona

        Hmm, meget underligt. Når man bruger Finax eller havremel/rismel, så vil det have en tendens til at flyde lidt mere ud, da det bare er en helt anden struktur, sammenlignet med almindelig mel. Jeg har dog ikke oplevet, at de blive så tynde, at de bliver hullede. Er dejen fast på samme måde, som man kan se på mit billede under punkt 6?
        Har du forsøgt med kombinationen af havremel/rismel? Den version synes jeg faktisk minder mest om “rigtige” mel cookies.

        Dbh. Annika 🙂

        1. Hej Annika.
          Ja dejen ser ud som din. Jeg vil prøve den blanding af mel. ☺️ Tak for svar.????
          Hvilken mel er bedst at bruge til en chokoladekage i bradepande. ????

          Mvh Mona

          1. Med de fleste bradepandekager kan du udskifte med rød finax 1:1 uden problemer 🙂 Jeg har endnu ikke oplevet problemer med dette. Du kan også bruge rismel. Her skal du dog være opmærksom på, at rismel suger væsken anderledes, så der kan det anbefales at justere mængden ned (eller tilsætte mere væske) 🙂

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Om bloggen

    Jeg er en bageglad kvinde på 29 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

    Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.