Full disclosure… Jeg er ikke vild med bagte æbler. Duften er fantastisk. Idéen er også god. Men jeg foretrækker mine æbler som de kommer af træet. Rå.
Men men men. Min mands yndlingsdessert er æblecrumble (skarpt efterfulgt af æbletærte og gammeldags æblekage). Så for første gang nogensinde i hele mit liv, vovede jeg mig ud i at lave æblecrumble, da vi havde nogle æbler i overskud.
Jeg ville naturligvis gerne smage selv (og vi har ikke almindelig mel og havregryn i huset), så det måtte blive en glutenfri version.
Ifølge min mand ramte den lige i skabet. Men næste gang, så laver jeg en portion crumble uden æble til mig selv… 🙂 Jeg håber, at du bliver ligeså vild med denne opskrift som min mand.
Glutenfri æblecrumble
- Forberedelsestid15 min
- Bagetid50 min
- Total tid1 hr 5 min
- Portioner4-6 portioner
Ingredienser
- 6 æbler i tern (med eller uden skræl)
- 1 spsk sukker (med top)
- 1/2 spsk glutenfri mel (f.eks. rød finax eller en naturligt glutenfri mel)
- 1 tsk kanel
- Vaniljeis til tilbehør
Crumble
- 120 gram brun farin
- 45 gram glutenfri havregryn
- 60 gram kold smør
- 30 gram glutenfri mel (f.eks. rød finax eller en naturligt glutenfri mel)
- 1 knsp. salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
Bland æbletern, sukker, mel og kanel i en skål og sæt den til siden.
I en anden skål blandes brun farin, glutenfri havregryn, mel og salt. Rør godt sammen.
Tilføj smør i tern og smuldr smørret i blandingen indtil hele blandingen er samlet.
I en form på cirka 20 cm fordeler du æbleblandingen i bunden.
Fordel crumble ovenpå æblerne så hele æblelaget er dækket.
Bag i ovnen i 40-50 minutter, indtil din æblecrumble er gyldenbrun og dejlig sprød.
Servér lun med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.
TIP: Du kan med fordel tilføje hakkede nødder (f.eks. mandler eller valnødder) til din crumble for ekstra knas.