20230605_201408

Glutenfri pizza (der smager af pizza!)

På min computer har jeg et klistermærke med teskten “I love pizza!”. Og det er heller ikke løgn. Jeg kunne sagtens spise pizza alle ugens dage – så længe det er en rigtig italiensk pizza. 

Men gluten spænder ben for min drøm om pizza til alle måltider. Men ikke mere! Jeg har brugt rigtig lang tid på at søge nettet tyndt efter, hvad italienske pizzabagere (og andre) gør, når de skal bage glutenfri pizza. Og det har jeg overført til de muligheder, vi har med glutenfri alternativer i Danmark, så du kan bage en rigtig pizza, uden du skal have fat i specielle produkter og smarte pizzaovne. 

Alternativet til glutenholdig mel

Denne opskrift er baseret på Rød Finax. Men jeg er ikke i tvivl om, at det kan fungere med andre glutenfri melblandinger. Så længe du er opmærksom på, om der skal bruges mere eller mindre mel. Her er tricket, at du tilføjer melen lidt af gangen. Så risikerer du ikke at du får for meget mel i.

Jeg har forsøgt mig med naturligt glutenfri mel (f.eks. rismel), men her får jeg slet ikke et tilfredsstillende resultat. Når jeg finder frem til en god blanding med naturligt glutenfri mel, deler jeg naturligvis med jer.

Forvarm din ovn

Hemmeligheden er en MEGET varm ovn. 1 time før du vil sætte pizzaen i ovnen, skal du tænde din ovn på varmluft og skrue op på max grader. Min ovn går op til 250 grader. Hvis din kan blive varmere, så er det endnu bedre! Men husk at justere bagetiden. 

Din bageplade skal være i ovnen fra start, så den kan blive helt varm.

Hvis din ovn ikke kan gå op til 250 grader, så skal du måske give din pizza lidt længere i ovnen. 

Forbagning og bagetid

Når jeg har prøvet andre opskrifter, har jeg ofte haft problemer med at dejen under fyldet bliver lidt gummiagtigt. Det gider vi ikke! Derfor skal bunden i ovnen uden fyld først. Jeg forbager min bund i 5 minutter (ved 250 grader). 

Begræns dit fyld

Mange kommer til at putte for meget fyld på pizzaen. Men brødet er stjernen i din pizza. Så pas på med at bruge for meget fyld (det gælder også tomaten). 

Ingen køkkenmaskine nødvendig

Når jeg samler dejen bruger jeg bare en helt almindelig træske. Du behøver altså ikke bruge køkkenmaskine.

Nok til 2 medium pizzaer

Dejen er nok til to medium pizzaer. Det er nok til os, da den mætter godt. Men er du i tvivl, så lav dobbelt opskrift.

Glutenfri pizza (der smager af pizza!)

 • Forberedelsestid15 min
 • Bagetid10 min
 • Total tid25 min
 • Klar på2,5 time

  Ingredienser

  • 230g glutenfri melmix (plus cirka 50 gram ekstra til udrulning
  • 5 gram sukker
  • 25 gram gær
  • 10 gram salt
  • 5 gram Fiber husk
  • 2 dl. lunkent vand

  Fremgangsmåde

  1

  Tilføj gær, sukker, salt og vand i en skål. Rør rundt til gæren er helt opløst. 

  2

  I en anden skål afmåler du mel, så det er klar til brug.

  3

  Tilføj fiberhusk til gærblandingen under omrøring (med et piskeris). Rør i 10 sekunder og tilføj halvdelen af din mel. Rør godt rundt.

  4

  Tilføj mere mel og rør rundt til du har en god konsistens. Den må gerne være klistret. 

  5

  Når du er tilfreds med dejen sætter du den til hævning i 2 timer på køkkenbordet. Dæk skålen til med et viskestykke. 

  6

  1 time før dejen er klar, skal du tænde dit ovn på varmluft og max temperatur. Din bageplade skal være inde i ovnen, så den kan blive helt varm. 

  7

  Drys mel ud på dit bord, og læg en hævede dej. Ælt den sammen til en lind dej (tilføj lidt mel af gangen, så den ikke bliver for tør). Den præcise mængde varierer, og derfor er jeg ikke så konkret. Det vigtigste er at din dej kan rulles ud og ikke er tør.

  Del din dej i to dele og rul dem ud på bagepapir. Jeg bruger oftest mine hænder, men du kan også bruge en kagerulle med mel på. Husk at lave en kant rundt i dejen, så du får en lækker skorpe. 

  Bundene må gerne være helt tynde, da de hæver op i ovnen. 

  8

  Sæt den første bund i ovnen på bagepapir. Bunden skal forbages i 5 minutter. 

  Hvis du ikke har en pizzaspade, kan du bruge et spækbræt til at føre bunden ind på bagepladen. Når den skal ud igen, kan du bruge en spatel eller to. Pas på du ikke brænder dig!

  9

  Tag den forbagte bund ud af ovnen og læg dit fyld på. Husk ikke at bruge for meget. 

  Når fyldet er på, skal den i ovnen igen – denne gang uden bagepapir og direkte på bradepanden. 

  Bag pizzaen i cirka 5 minutter. Hold øje med den i ovnen, så den ikke får for meget. 

  This is an extra note from author. This can be any tip, suggestion or fact related to the recipe.

  Send på e-mail eller print/gem som PDF

  • Næringsfakta

  • Amount per serving
  • Calories0
  • % Daily Value*

  Skriv en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Om bloggen

  Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

  Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.