Glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Jeg absolut elsker St. Bededag! Udelukkende fordi det er tid til hveder. Det er lidt forskelligt hvordan man gør det. Traditionen er, at man spiser hvederne fredag morgen. Men mange spiser dem allerede torsdag aften. 

Her i huset…. Ja der gør vi altså begge dele! Friskbagte hveder torsdag aften og ristede hveder fredag morgen. Fordi – hvorfor ikke?

De her hveder er ikke som en almindelig hvede (i hvert fald ikke hvis man spørger min kæreste). Personligt har jeg ikke spist en rigtig hvede i 5 år, så jeg kan nok ikke vurdere ligeså godt. 

En “rigtig” hvede er meget “fluffy” og let – og det er meget svært at opnå i glutenfri bagning. Jeg synes, at denne opskrift kommer ret tæt på, og jeg vil derfor gerne vove skindet og kalde dem luftige. De smager i hvert fald godt. 

Del gerne din oplevelse i en kommentar. Og hvis du har et trick til luftigt brød, så kom endelig med det!

Glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Hveder skal “flyde” sammen, så denne opskrift skal bages i en dyb bradepande. Jeg bruger en Scanpan bradepande der er 39×27 cm. Der sker intet ved at din bradepande er lidt mindre – så bliver hvederne bare lidt højere. Bare den ikke er meget større, da de så kan blive for flade.

Glutenfri bagning kan være en drillepind – især med brød. Hav alle ingredienserne klar og mål dem af på forhånd. Husk at læse opskriften igennem, så du ikke bliver overrasket undervejs.

  • Forberedelsestid1 hr 30 min
  • Bagetid20 min
  • Total tid1 hr 50 min
  • Klar på2 timer
  • Portionsstørrelse12
  • Course
    • Appetizer
    • Breakfast

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 30 gram gær
  • 2 æg
  • 1 ekstra æg til pensling
  • 2 dl mælk
  • 45 gram sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 130 gram smør
  • 15 gram FiberHusk (den gule)
  • 500 gram rød finax
  • 100 gram majsstivelse

Fremgangsmåde

1

Afmål først vandet. Du skal bruge halvdelen nu og resten sammen med FiberHusk senere.

2

Smelt smørret og lad det køle af.

3

Rør gæren ud i en skål med halvdelen af vandet.

4

Tilføj æg til blandingen og rør godt ud. Tilføj herefter mælk, sukker, kardemomme, salt og smeltet smør. Rør blandingen godt.

5

Gør mel og majsstivelse klar, så du er forberedt på de næste skridt.

6

I en anden skål hælder du 15 gram FiberHusk og rør sammen med resten af vandet. Pisk godt i 10 sekunder – hverken mere eller mindre! 

Hæld hurtigt geléen i resten af blandingen og tilføj mel. Rør godt rundt med det samme. 

7

Rør blandingen godt sammen så dejen er ens. Det er en meget klistret dej og skal være lidt flydende.

8

Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 45-60 minutter.

9

Strø mel ud på bordet og hæld dejen ud. Saml dejen så godt du kan. Del dejen i 12 lige store boller.

Tip! Hav en dyb tallerken med vand stående ved siden af. Brug den til at gøre dine håndflader våde, så dejen ikke sætter sig fast. 

10

Læg bollerne i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 15 minutter under et viskestykke. 

11

Pensl bollerne med æg og bag dem i 15 minutter ved 250 grader (forvarmet alm. ovn).

Lad bollerne køle af i 15 minutter før i spiser. 

Send på e-mail eller print/gem som PDF

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om bloggen

Jeg er en bageglad kvinde på 29 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.