Tiësto 19-10-18-1

Tiëstos træningsplan

Med et overbelastet knæ og en lidt for lang date med min sofa og TV, er det ikke meget tid, jeg bruger på hestene lige nu. Mens min kæreste er på hestepasnings duty, kan jeg jo lige hive lidt om Tiëstos træningsplan ud af ærmet.

I de her dage har Tiësto desværre bare fri. Normalt hvis jeg er syg eller af anden årsag ikke kan ride, så logerer jeg ham i stedet. Men eftersom jeg skal holde mig i ro, så jeg ikke overbelaster mit knæ yderligere, må han klare sig med en lille miniferie.

Jeg har længe kørt Tiëstos træningsplan som jeg vil beskrive længere nede, men efter Tiësto har fået hans spat diagnose, er den også blevet godkendt af min dyrlæge. Det var super fedt, at få det klap på skulderen.

Som udgangspunkt har Tiësto altid to fridage på en uge. Tiësto er en ældre hest i fantastisk god form, og han har absolut ikke brug for at blive presset hver dag. Det efterlader 5 dage til træning. En typisk uge kan f.eks. se således ud:

Mandag: Longering
Tirsdag: Fri
Onsdag: Dressur
Torsdag: Spring
Fredag: Fri
Lørdag: Tur
Søndag: Bomtræning

Longering

Tiësto bliver longeret én gang om ugen med et pessoa longeringssystem. Systemet er en fantastisk måde at styrke Tiësto på. 

Min dyrlæge har anbefalet, at jeg gør dette 1-2 gange om ugen, og det sker også at han bliver longeret 2 gange på en uge, i stedet for f.eks. dressur eller bomtræning.

Dressur

Uanset hvad jeg laver med Tiësto, er der naturligvis altid et element af dressur. Også selvom vi er på tur i skoven 🙂 Men udover det træner vi ren dressur 1-2 gange om ugen. Her har jeg mest fokus på at træne smidighed og styrke gennem dressurøvelser. 

Spring

Lige for tiden er spring naturligvis meget sparsomt, men inden længe er vi forhåbentligt i fuld gang. Normalt springer vi én gang om ugen. 

Bomtræning/kavalette

Jeg forsøger at indlægge bom og kavaletti træning ind én gang om ugen. Det er en god måde at træne dressur samtidig med, at hesten bliver stimuleret på en anden måde, end bare en kedelig sandkasse. Hvis jeg en uge ikke har mulighed for at træne bom/kavaletti, rider jeg dressur eller longerer. 

Jeg bruger f.eks. Pinterest til at få nye ideer til træningen.

Tur

Det er virkelig vigtigt for mig, at komme på tur så tit som muligt. Men her i vinterhalvåret, er det naturligvis begrænset, hvor meget jeg kan komme ud i nogle perioder. Så længe det ikke pisser ned eller er glat pga. frostvejr, er jeg generelt altid klar på en tur i skoven.

Healthy Horse

Jeg går meget op i Tiëstos helbred, og jeg har tidligere benyttet aquatræning rigtig meget. Desværre er det begrænset hvor meget aqua Tiësto kan klare pga. hans spat. Jeg kører dog stadig afsted til Healthy Horse et par gange om måneden, hvilket erstatter en træning. Hvis han er på vandbåndet er det kun med meget lidt vand. Ellers bruger vi spa’en og vibrationsgulvet. 

Udstyr
Trense: Kieffer – købt hos NiTo
Underlag: Waldhausen – købt hos Cleanhorse
Lændetæppe: Minkhorse – købt hos Cleanhorse
Jakke: Pfiff
Ridehjelm: OneK – købt hos Heri
Ridebukser: Olvossa – købt hos NiTo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om bloggen

Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.