20180917_213244

ØV! Coco har fået cushings :( Hva’ nu?

Jeg har over en periode været bekymret for Cocos generelle helbred. Generelt har hun været ganske frisk og glad, men jeg har ikke været tilfreds med hendes fældning henover sommeren, og jeg har derfor mistænkt cushings. 

Dyrlægen på besøg

Pga. af min bekymring ringede jeg naturligvis til dyrlægen. Når Coco får dyrlæge, bruger jeg Gundsø Dyreklinik. Charlotte kom forbi for at tage en blodprøve, som efterfølgende blev sendt til et laboratorium i Tyskland. Normalt er jeg ALTID tilstede når mine heste får dyrlæge, men lige denne gang lå jeg hjemme med feber. Typisk! 

Cushings og ruineret...

Få dage efter besøget ringede dyrlægen med resultatet. Mistanken var desværre rigtig – Coco har cushings 🙁 Det betyder, at Coco hver dag skal have en pille. Og pillerne er ikke ligefrem billige. Men alt for den lille dronning <3 

Jeg var ret bekymret for, om jeg kunne få pillen i hende. Heldigvis er hun det største madøre i mands minde, så med en lille håndfuld lucerne er pillen slugt på et sekund. 

Hvis medicinen virker efter hensigten, kan Coco se frem til at leve videre uden de store problemer. Kombineret med en sund fodring uden for meget sukker (hvilket vi i forvejen praktiserer), vil vi ikke komme til at mærke specielt til sygdommen.

20180726_141502

Hvad er cushings?

Cushings syndrom (PPID) er en nedbrydning af nerver i hjernen. Nedbrydningen gør, at der kommer en forhøjet produktion af hormoner i hypofysen.

Den forøgede produktion af hormoner i hypofysen forårsager blandt andet en forhøjet produktion af kortisol i binyrerne.

Symptomerne på Cushings er blandt andet manglende fældning, nedsat præstation, muskeltab, forøget drikkelyst og urinering. 

Læs mere om Cushings Syndrom og symptomerne på netdyredoktor.

Husk altid at ringe til din dyrlæge, hvis du er i tvivl om hestens helbred! 🙂

Udstyr:
Jakke og staldstøvler: ELT(Waldhausen) købt hos Cleanhorse
Ridebukser: Olvossa købt hos Nito Rideudstyr

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om bloggen

Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.