Jeg er ret glad for bananer. Jeg har altid bananer i køkkenet, og de bruges ofte til bananbrød eller bananmuffins. Så selvfølgelig skal i have en opskrift på et lækkert bananbrød lavet med rismel.
I denne opskrift har jeg ikke brugt chokolade, men hvis du vil have lidt ekstra forkælelse, kan du tilsætte 100 gram hakket chokolade.
Spis bananbrødet som det er eller smør en lækker topping på som f.eks. cream cheese frosting, nutella eller peanut butter. Personligt foretrækker jeg det uden noget.
Glutenfri Bananbrød
- Forberedelsestid5 min
- Bagetid15 min
- Total tid20 min
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 100 gram brun farin
- 50 gram sukker
- 2 æg
- 4-5 bananer (cirka 400 gram)
- 200 gram rismel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør smør, brun farin og sukker sammen til alle ingredienser er helt blandet sammen.
Tilføj æg. Mos bananerne og tilføj dem til smørblandingen. Rør godt sammen.
Bland rismel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
Tilføj de våde ingredienser til skålen med mel. Rør sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt form (brug en rugbrødsform 1,5l).
Bag ved 175 grader i 35-40 minutter.
Når bananbrødet er færdig, skal det køle af i formen i 10-15 minutter. Herefter kan du tage det ud af formen og lade det køle færdig på en rist.
Hvis du bruger en lidt mindre eller større form, skal du justere bagetiden. Hold øje med den løbende i ovnen, og stik i den for at tjekke om brødet er færdig.