1291236947

Hvordan min kærlighed til heste startede…

Tidligere på ugen fik jeg et ønske til et indlæg på instagram. Nemlig lidt omkring ridning i min barndom. Det kan i virkeligheden fylde en hel bog (med lidt hjælp fra min familie), da jeg faktisk sad på en pony allerede inden jeg var fyldt 1 år. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om hvordan og hvornår min kærlighed til heste startede. 

Staldbaby

Nogen har staldkatte. Andre har staldbabyer 🙂 Allerede da jeg blev født var der heste i familien. Som helt lille havde min mor en rideskole i Jyllinge, hvor jeg også er vokset op. Min søster (som er 5 år ældre end mig) var allerede i fuld gang med at være hestetosset. Flere gange har jeg mødt tidligere elever på denne rideskole, som kan huske hvordan jeg løb rundt i stalden i min lyserøde flyverdragt. Og jeg har ikke anet hvem de er – akavet. Selvom jeg ikke kan huske SÅ langt tilbage, så har det dog alligevel betydet, at jeg har fået en enorm ro omkring heste og ikke mindst respekt. Jeg har nemlig helt fra starten lært af min mor, at heste er kærlige dyr som skal behandles med respekt. 

Til et event med min mors rideskole ved Jyllinge Hallerne - jeg er 1 år og 10 måneder

Ridning når jeg havde lyst

Som lille var jeg ikke super fanget af ridningen. Min søster red rigtig mange stævner og havde en del ponyer. Da jeg blev 5 år, fik jeg en ret sød fødselsdagsgave af min søster. Hendes gamle kat. 3 pony Lotte med en rød sløjfe om maven. Cute, right? Jeg var nået en alder, hvor jeg kunne klare lidt mere end bare skridtture. 

På det tidspunkt boede vi på en gård, lidt udenfor Jyllinge, sammen med mine bedsteforældre. Min mor havde lukket rideskolen, men ponyer manglede vi ikke. Jeg fik ridetimer af min mor på Lotte. Dengang var man altså ikke så fancy, så ridningen foregik på folden bag stalden. Når det kom til ridning, var det i den alder meget on/off. Jeg red når jeg havde lyst, hvilket jo så også betyder, at det altid har været en god oplevelse i den alder. 

Da jeg gerne ville ride mit første stævne, blev det på shetlænderen Mathilde, som vi lånte fra en lokal rideskole. Det blev i sommeren 1997, kort tid inden min 6-års fødselsdag. Med min søster som trækker vandt jeg et traveprogram (det man i dag kender som LD1 og LD2).

Stævne på Mathilde hos Jyllinge Køre -og Rideforening

Min første konkurrencepony

Jeg fortsatte med at ride lidt on/off på Mathilde og min søsters ponyer i et langt stykke tid. I 1999 var det rigtigt begynde at fange, og mine forældre købte min første konkurrencepony til mig. Dog med et krav om, at jeg red alle dage (med undtagelse af dage hvor vi havde en part). Med egen konkurrencepony, så skulle der altså tages ansvar. Hvilket egentlig er ret fair! 

Ponyen hed Musse og var en ældre dame på 18 år. Hun var en fantastisk lærepony, som jeg startede en hel del L-klasser på i både dressur og spring.

Læs mere næste gang vi dykker ned i min barndom.

Til stævne på Musse - Hillerød Sportsrideklub i vinteren 1999
Til stævne på Musse i sommeren 2000 (Jeg husker desværre ikke hvilken klub)
Musse - Jul 1999

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om bloggen

Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.