Jeg absolut elsker jul, julekager og juleslik. Og pebernødder skal der altså til! Når først man er i gang med pebernødder, så skal der laves mange. Og denne opskrift kan give op til 170 stk. Det afhænger helt af størrelsen.
Jeg har baseret denne opskrift på den klassiske opskrift, som man ser bag på krydderiet til pebernødder. Opskriften er tilpasset så den er helt naturligt glutenfri.
- Forberedelsestid15 min
- Bagetid1 hr
- Total tid1 hr 15 min
- Portioner130-170 stk.
Ingredienser
- 1 pose krydderi til pebernødder (jeg bruger den fra Tørsleff)
- 200 gram rismel
- 90 gram kartoffelmel
- 100 gram smør
- 175 gram brun farin
- 1 æg
- 2 spsk. fløde
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
2
Hæld kartoffelmel og rismel i en skål
3
Skær smør i små tern og tilsæt det i melblandingen
4
Bland smør og mel sammen med hænderne, så det til sidst er som brødkrummer
5
Pisk æg og brun farin sammen i en anden skål. Pisk i cirka 3 minutter så du får en æggesnaps.
6
Tilsæt herefter fløden og rør rundt.
7
Tilsæt æggeblandingen til melblandingen og ælt dejen sammen med dine hænder.
8
Tril dejen i små kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir
9
Bag i ovnen i cirka 8-10 minutter. Afkøl pebernødderne på en rist.
Dejen kan virke lidt klistret. Men det er helt okay. Så længe den hænger godt sammen, og man nemt kan rulle små kugler.