20210409_220706

Glutenfri gulerodskage

Det anbefales, at man spiser 600 gram frugt og grønt om dagen. Hvis du spiser en hel gulerodskage, er de første 200 gram klaret 🤷🏼‍♀️ Det kalder jeg en god grund til at bage en gulerodskage 🥕

Opskriften er lavet til en springform på 20-22 cm. Hvis du gerne vil have en kage, der er lidt ekstra, kan du med fordel lave to og stable dem med frosting i mellem og på toppen. 

Denne kage er perfekt blød, som en gulerodskage nu skal være det, og flødeost-glasuren topper bare smagen af. 

En gulerodskage er bedst, når den lige har stået lidt på køl (f.eks. natten over eller måske bare et par timer inden den skal serveres). Så sætter glasuren sig nemlig godt og fugter også kagen lidt ekstra. 

Glutenfri gulerodskage

  • Forberedelsestid15 min
  • Bagetid30 min
  • Total tid45 min

    Ingredienser

    Kagen

    • 150 gram Brun farin
    • 3 æg
    • 100 gram rød finax/glutenfri mel
    • 50 gram rismel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 knsp salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 dl solsikkeolie
    • 200 gram reven gulerod (cirka 3 store gulerødder)

    Glasur

    • 100 gram flødeost (natural)
    • 50 gram smør
    • 100 gram flormelis
    • 1 tsk vaniljesukker

    Fremgangsmåde

    Kage

    1

    Tænd ovnen på 180 grader.

    2

    Pisk brun farin og æg sammen.

    3

    Rør glutenfri mel, rismel, bagepulver, salt og kanel sammen i en anden skål.

    Tip: brug et piskeris og sørg for at det er helt mikset sammen.

    4

    Hæld de tørre ingredienser i blandingen med brun farin og æg. Rør det sammen til en ensartet masse.

    5

    Tilsæt olie og rør sammen til olien er helt blandet sammen med resten af dejen.

    6

    Bland reven gulerod i kagedejen.

    7

    Hæld dejen i en smurt springform på 20-22 cm og bag i 30 minutter ved 180 grader. 

    Lad kagen køle af på en rist.

    Tip: Klip et styk bagepapir til og læg det i bunden af springformen. Så er det nemmere, at få kagen af, når den er færdig.

    Glasur

    8

    Bland alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmixer (eller i en røremaskine). Bland til du har en helt ensartet masse uden smørklumper. 

    Når kagen er afkølet, kan du smøre flødeostglasuren på kagen.

    Kagen skal opbevares i køleskabet. Den er altid bedst efter et par timer på køl, så glasuren får sat sig ☺️

    Send på e-mail eller print/gem som PDF

    Del på facebook
    Del på google
    Del på twitter
    Del på linkedin

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Om bloggen

    Jeg er en bageglad kvinde på 29 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

    Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.