Glutenfri drømmekage fra Brovst

Glutenfri drømmekage fra Brovst

Jeg har bemærket, at drømmekage er en af de kager, som deler vandene lidt. Kokosfyldet på toppen er ikke lige alles kop te. Måske er det lidt som med pizza og ananas (som jeg i øvrigt holder mig langt fra 😂). 

Jeg bliver lige forundret hver gang, jeg møder en anti-drømmekage person. For jeg er personligt ret stor fan af den klassiske bradepandekage. Og det samme er min kæreste. 

Når det kommer til en opskrift på drømmekage, så er det ikke en af de typer man finder mange forskellige af. Faktisk har alle dem jeg har set i tidens løb været mere eller mindre den samme. Men det er også en klassiker. Så den skal man jo ikke pille ved!

Jeg har altid bare brugt den opskrift der står på brun farin pakken. Så har man den altid ved hånden. I denne opskrift står der, at man skal bruge en bradepande, der er 30×40. Min er en anelse mindre, og det virker ganske fint med bagetid. 

Jeg laver kagen med rød finax. Men hvis du foretrækker en anden glutenfri mel, så er jeg sikker på, at kagen bliver ligeså lækker. Prøv dig frem og god fornøjelse. 

Glutenfri drømmekage fra Brovst

 • Forberedelsestid15 min
 • Bagetid25 min
 • Total tid40 min

  Ingredienser

  Kagedej

  • 4 æg
  • 300 gram sukker
  • 2 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 240 gram rød finax (glutenfri mel)
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker

  Fyld

  • 125 gram smør
  • 2,5 dl Brun farin
  • 100 gram kokosmel
  • 1/2 dl mælk

  Fremgangsmåde

  1

  Tænd ovnen på 200 grader

  2

  Varm mælk og smør i en gryde til det er lillefingervarmt

  3

  Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps

  4

  I en anden skål blander du mel, bagepulver og vaniljesukker. 

  5

  Tilføj melblandingen til æggeblandingen og rør sammen.

  6

  Tilføj nu den varme mælk og smør og rør sammen. 

  7

  Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Jeg bruger en bradepande der er cirka 30×40. 

  8

  Sæt kagen midt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

  9

  Hæld brun farin, smør, kokosmel og mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring. 

  10

  Når kagen har været i ovnen i 20 minutter, skal du tage den ud. Herefter skal du skrue op for ovnen til 225 grader.

  11

  Fordel kokosfyldet på kagen og sæt kagen tilbage i ovnen i 5 minutter ved 225 grader. 

  12

  Lad kagen køle af inden du skærer den ud. 

  Send på e-mail eller print/gem som PDF

  Skriv en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Om bloggen

  Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

  Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.