20211011_230812

Glutenfri citronmåne

Det er et specielt sted i mit hjerte til den helt klassiske citronmåne fra Dan Cake. Men den er alt andet end glutenfri. Så når lysten opstår, kræver det lidt arbejde i køkkenet. 

Heldigvis er det meget nemt at lave en citronmåne. Faktisk er det næsten samme opskrift som en sandkage. Derfor kan du også hurtigt have en citronmåne klar, hvis lysten opstår. 

Husk at bruge økologiske citroner, som ikke er overfladebehandlede. 

Jeg synes selv, at jeg er rimelig tæt på. Men jeg arbejder stadig på, at få en endnu bedre version. Har du gode råd, så del dem endelig i kommentarfeltet. 

Glutenfri citronmåne

  • Forberedelsestid15 min
  • Bagetid30 min
  • Total tid45 min

    Ingredienser

    • 220 g blødt smør
    • 200 g sukker
    • saft fra 1-2 citroner
    • Revet skal fra 1-2 citroner (økologiske)
    • 4 æg
    • 100 gram Rød finax (eller anden glutenfri mel)
    • 100 gram mandelmel
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 1 tsk. bagepulver

    Glasur

    • Flormelis
    • Vand
    • Citronsaft efter smag (valgfrit)
    • Gul frugtfarve (valgfrit)

    Fremgangsmåde

    1

    Tænd ovnen på 170 grader varmluft

    2

    Mix blødt smør med sukker. 

    Tip: Hvis din smør kommer direkte fra køleskabet, kan du bløde det op i mikroovnen i 15 sekunder.

    3

    Tilsæt æg

    4

    Tilsæt citronsaft og citronskal.

    Tip: Mængden afhænger af citronernes størrelse og hvor meget citronsmag du ønsker. I denne omgang var mine citroner ikke så store. Jeg har derfor brugt saft fra 2 citroner og skal fra 1 citron.

    5

    Bland mel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål.

    6

    Tilsæt melblandingen til resten af dejen og rør den sammen. 

    7

    Klargør en springform. Jeg bruger en i 24 cm.

    Tip: Du kan sagtens bruge en der er lidt mindre, hvis du gerne vil have kagen højere. Vær dog opmærksom på bagetiden.

    Læg bagepapir i bunden af formen, så det er nemmere, at få kagen ud igen.

    8

    Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter ved 170 grader varmluft.

    Når kagen er færdig og afkølet, kan du dekorere den med glasur. 

    Send på e-mail eller print/gem som PDF

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Om bloggen

    Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

    Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.