Baking ingredients and kitchen utensils. Wooden backround. Copy

5 must-haves – køkkenudstyr til dit glutenfri køkken

Det kræver som udgangspunkt ikke noget specielt, når du skal lave mad og bage glutenfrit. Men der er altså bare mange ting, som kan gøre livet meget nemmere.

Så her får du min liste med “must-haves” til dit glutenfri køkken😊

1. Røremaskine

Opskrifter til glutenfri brød kan godt være lidt klistret at arbejde med. Det er i hvert fald sjældent, at man står med en klassisk lind bolledej. Der er en røremaskine bare guld værd, da man kan få rørt dejen ordentligt ud, uden at stå med klistret dej op til begge ører. 

Jeg har selv en Hercules fra OBH, som jeg er rigtig glad for. Men der findes mange gode mærker på markedet. 

2. Minihakker, stavblender eller foodprocessor

Det kan være en fordel at lave egen havremel og mandelmel. Og til det skal man bruge en minihakker, stavblender eller en foodprocessor. 

Jeg har både en minihakker og en stavblender med mulighed for at bruge den som en minihakker. Og det bliver brugt flittigt til at lave både havremel og mandelmel.

3. Måleskeer

Måleskeer er et fantastisk værktøj til at få mere præcise afmålinger, når man er i det glutenfrie køkken. Det er nemlig meget vigtigt, for at opnå et godt resultat. 

Jeg har måleskeer til 1 tsk, 1/2 spsk og 1 spsk. Det gør det nemt at få den rette afmåling, når jeg har spsk eller tsk i en opskrift. 

4. Elektronisk køkkenvægt

Et punkt jeg nok ikke behøver føje så meget mere til. En elektronisk køkkenvægt gør bare livet nemmere 🙂 

5. Silikone arbejdsmåtte

Jeg har ikke haft min arbejdsmåtte længe, men jeg elsker den allerede! Den er simpelthen genial, og gør både håndteringen af dej og rengøringen meget nemmere. Det gælder især, når man arbejder med en mere klistret bolledej. 

har du nogle gode værktøjer til glutenfri bagning? Del dem i kommentarfeltet herunder 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om bloggen

Jeg er en bageglad kvinde på 31 år. Jeg har levet (næsten) glutenfrit siden 2015. Jeg har en rygrad som en regnorm, og falder derfor til tider i fælden – fortrydelsen kommer nogenlunde samtidig med min krops afstrafning.

Min blog indeholder reklamer og reklamelinks. Hvis du trykker på en bannerreklame eller et link, er der mulighed for, at jeg tjener penge.